Horeau-Beylot Château Filhot Sauternes Grand Cru Classé

Home / Château Filhot Sauternes Grand Cru Classé

39,95 EUR Incl. btw
  • Bestel 6 voor €37,95 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 12 voor €34,95 per stuk en bespaar 13%
  • Bestel 24 voor €29,95 per stuk en bespaar 25%
Beschikbaarheid: Op voorraad
- +
In winkelwagen
Share: love: or compare:

Product Details

Château Filhot

Het Château werd in 1709 gebouwd door Romain de Filhot (1641-1710) wiens familie al het adellijke huis 'Verdoulet' in Sauternes bezat. Destijds veranderde hij het oude label ‘Wine of Langon’ door de appellatie Sauternes te introduceren.


Na de revolutie beheerden de Lur-Saluces het landgoed, dat ze hadden geërfd van Josephine de Filhot. In 1840 voegde Romain-Bertrand de Lur-Saluces (1810-1876) zich bij de wijngaarden van Chateau FILHOT en Pineau du Rey. In 1845 herbouwde hij het kasteel in samenwerking met de architect Poitevin. De landschapstuinier Louis-Bernard Fischer droeg bij aan de uitwerking van de grote tuin die het kasteel omringt.

De wijngaard kreeg de ‘Second Cru Classificatie’ volgens de officiële classificatie uit 1855 die aan Napoleon III werd voorgesteld door de Negociants en de Kamer van Koophandel van Bordeaux. Vanaf dat moment werd de wijn Chateau FILHOT universeel verspreid onder de naam Chateau Sauternes tot het einde van de 19e eeuw. Het landgoed kreeg in 1901 de titel van Chateau FILHOT terug. In 1935 kocht de gravin Durieu de Lacarelle, geboren Lur-Saluces, de wijngaard van haar broer. Haar zoon, Louis Durieu de Lacarelle, herstelde en breidde de wijngaard uit tot in de jaren 70. Een van de dochters van gravin Durieu de Lacarelle trouwde met de graaf Pierre de Vaucelles, ambassadeur van Frankrijk. Sinds 1974 leidt hun oudste zoon, graaf H. de Vaucelles, het Chateau FILHOT en wordt sinds 1996 bijgestaan ​​door zijn zoon Gabriel.

De Wijngaard

De 62 hectare wijngaarden van het kasteel Filhot zijn beplant met 60% Sémillon, 36% Sauvignon en 4% Muscadelle. De hellingen zijn gericht naar het zuiden of zuidwesten en bestaan uit grind, klei en zand op een kalkhoudende ondergrond. Ze worden begrensd door het bos van Landes en worden doorkruist door Ciron (kleine lokale rivier) die het ideale microklimaat creëert voor de ontwikkeling van de botrytis cinerea op de druiven.

De oogst wordt gemaakt met opeenvolgende selecties op basis van de staat van rijping van de druiven en de evolutie van de edelrot (botrytis cinerea). Dit lange werk aan selectie geeft een lage opbrengst, ongeveer 10 tot 20 hl / ha, afhankelijk van het jaar.

 

Wijnbouw


Wijngaardpositie: ten zuiden van het dorp Sauternes op hellingen op het zuidwesten

Oogsten: Met de hand met opeenvolgende passages door de wijnstokken

Wijnmaken

Gisting: in roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling van 50 hectoliter

Gistingstemperatuur: tussen 19 en 21 graden Celsius

Gistingsduur: van 10 tot 30 dagen, afhankelijk van de druivensoort en de concentratie

Filtratie: lichte en zachte filtratie 10 maanden na de fermentatie (geen steriele filtratie)

Blending: Ongeveer 14 maanden na fermentatie

Rijping: 2 jaar in vat en kuipen

Vaten: Eik uit het bos van Allier in Midden-Frankrijk, jaarlijks 1/3 nieuwe vaten

Botteling: 20 tot 24 maanden na fermentatie

 

 

 


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

PERSOONLIJKE BEZORGING OP UW HUISADRES

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Uitstekende prijs-kwaliteits-diversiteitsverhouding

Hogere kortingen bij grotere of gespreide afnames

Bekijk onze facebookpagina

Let op de speciale FB aanbiedingen

WIJNPROEVERIJ AGENDA 2020 | 2021

Kijk in onze agenda wanneer we bij U in de buurt zijn

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »