Montes Ermos Touriga Nacional Tinto 2016

Home / Touriga Nacional Tinto 2016

14,95 EUR Incl. btw

De Touriga Nacional is fruitig en complex van karakter met hints van zwarte bessen en gedroogd fruit, mooi in evenwicht met een bloemig aroma. Een lange volle afdronk maakt het tot 1 geheel. Combineren met rood vlees en sterke kazen. Decanteren wordt aanb

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Merk: Montes Ermos
Levertijd: Onbekend
Share: love: or compare:

Product Details

De Touriga Nacional 2016 is fruitig maar ook complex van karakter met hints van zwarte bessen en gedroogd fruit, mooi in evenwicht met een bloemig aroma. Een lange volle afdronk maakt het tot 1 geheel.

De fermentatie van de wijn heeft plaatsgevonden in temperatuur gereguleerde rvs-tanks op 24℃., waarna de Malolactische gisting en rijping op rvs vaten kan plaatsvinden.

De MLF is een proces in het maken van wijn waarbij appelzuren in melkzuur en koolstofdioxide worden omgezet. Deze gisting geschiedt onder impuls van de bacteriesoort Oenococcus oeni, die - net als de gistcellen voor de alcoholische gisting - op de schil van de druif zaten. Strikt genomen is de term "gisting" dus niet juist.

Tijdens de malolactische gisting vormt zich in het vat melkzuur, CO2 en energie (warmte). Er staat geen vaste tijd voor de malolactische gisting. Deze kan weken tot maanden duren en door de wijnmaker worden beïnvloed. Als de wijnmaker bijvoorbeeld een fruitige wijn wil maken, zal hij de malolactische gisting vroegtijdig afbreken, bijvoorbeeld door de wijn te koelen (de malolactische gisting stopt als de wijn koeler wordt dan ongeveer 20°C). Alternatief is om een deel van de wijn wel en een deel geen malolactische gisting te laten ondergaan en deze twee wijnen daarna te assembleren.

Als de malolactische gisting is afgerond wordt de wijn na stabilisatie en klaring gebotteld (vaak bij witte wijn) of - onder toevoeging van sulfiet - overgestoken op vaten om verder te rijpen.

De beste consumptie temperatuur ligt op 18℃. Denk erom, dat is geen Nederlandse kamertemperatuur, die ligt hoger.

Deze wijn is heel goed te combineren met rood vlees en sterke kazen.


0 sterren op basis van 0 beoordelingen

PERSOONLIJKE BEZORGING OP UW HUISADRES

Gratis bezorging bij bestellingen vanaf €150,00

Uitstekende prijs-kwaliteits-diversiteitsverhouding

Hogere kortingen bij grotere of gespreide afnames

Bekijk onze facebookpagina

Let op de speciale FB aanbiedingen

WIJNPROEVERIJEN 2021

Voor een foto impressie van onze wijnproeverijen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »