TOUCINHO DO CÉU

Ingrediënten

18 eidooiers (jawel, dat lees je goed)
200 gram amandelen (gemalen)
500 gram suiker (ook dat lees je goed)

Bereiding

Hak je amandelen fijn in de keukenmachine of koop ze gemalen. Meng met een mixer de 18 eidooiers met de gemalen amandelen. Voeg in een pan ongeveer 2,5 dl water toe aan de 500 gram suiker en breng dit langzaam aan de kook. Als zich bolletjes gaan vormen haal dan, om te testen, met een lepel een klein beetje uit de pan en leg het in een schaaltje met koud water. Als zich een vaste balletje vormt is het suikermengsel in de pan klaar.

Voeg geleidelijk (en voorzichtig) het suikermengsel toe aan de eidooiers en amandelen. Roer dit goed en stevig door en laat het mengsel afkoelen. Vet een cakevorm in met boter en vul de vorm met de gemaakte crème. Breng het geheel au-bain-marie aan de kook, dus zet de bakvorm in een pan met een laag kokend water, met het deksel er op.

Bestrooi het geheel eventueel met poedersuiker en/of kaneel.

bron: https://saudadesdeportugal.nl/toucinho-do-ceu/

 

PERSOONLIJKE BEZORGING OP UW ADRES

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

ERVAAR THUIS WAT PORTUGAL ZO BIJZONDER MAAKT

& kies bij uw wijn het perfecte recept, uit ons receptenboek

Bekijk onze facebookpagina

Elke week like-deel & win acties!

Bezoek ons ook op evenementen, braderieën en beurzen!

Kijk in onze agenda wanneer we bij U in de buurt zijn